Pogratulować nowej, zacnej furki Życzę dużo przyjemności i zadowolenia z użytkowania Szkodnika :szeroki_usmiech
Wentylator chłodzący włącza się natychmiast.
Zwiń
X
-
Wentylator chłodzący włącza się natychmiast.
Skoda Octavia 1.6 rocznik 2004. (typ silnika VAG)
Problem tkwi w wentylatorze od chłodzenia silnika, który włącza się przy włączeniu, a nie przy 90 stopniach. Nie wiem od kiedy to było, zauważyłem to dopiero zimą (przy okazji był popsuty termostat i silnik nie chciał się nagrzać nawet do 70 stopniu - termostat już naprawiony). Teraz silnik nagrzewa się dość powoli, ale osiąga 90 st.
Czy spotkał się ktoś z takim objawem?
-
-
albo czujnik na chlodnicy po uszkodzonym termostacie mogl zostac przegrzanypablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adal_bdgKlima jak się włączy działa prawidłowo.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Silnik 1.6 BFQ 75 KW.
Zauważyłem jeszcze jedną dziwną rzecz. Na trasie przy prędkości 90-100 km/h auto się nagrzeje do 90 stopni. Jednak jak wjadę do miasta to przy prędkości 50-60 km/h temperatura spada do 70 stopni. Myślałem, że może wystarczy wrzucić go na wyższe obroty i się nagrzeje. Nic jednak to nie dało. Jeździłem po mieście z 3-3,5 tys obrotów a temperatura ani drgnęła. Wyjechałem po za miasto to auto się nagrzało w 5 minut.
Komentarz
-
Komentarz